sâmbătă, 10 septembrie 2016

Newsletter Agentia de carte - 10 septembrie 2016

“Despre ”Mitologia românească a morții”, la New York” plus 8 more


Posted:
Miercuri, 14 septembrie 2016, orele 12.00-14.00, la sediul ECEC (sala 1219 din Columbia's International Affairs Building, 420 West 118th St., Etaj 12, New York, NY 10027), ICR New York, în parteneriat cu East Central European Center (ECEC) / The Harriman Institute și Catedra de limba și cultura română “Nicolae Iorga” (Institutul Limbii Române) din cadrul Columbia University, organizează un nou eveniment dedicat tradițiilor autentice românești: "Mitologia românească a morții".
Posted:
Teatrul Odeon deschide stagiunea 2016 - 2017 cu premiera mondială a piesei ”Kepler - 438b”, de Guillem Clua, în regia lui Bobi Pricop. Pentru acest proiect, regizorul a ales să colaboreze cu scenografa Velica Panduru, imaginea și montajul Tania Cucoreanu, muzica Eduard Gabia, iar instalația multimedia poartă semnătura lui Mizdan & Dan Adrian Ionescu, cu care a colaborat și pentru precedentul proiect de la București - mult apreciatul spectacol "O întamplare ciudată cu un câine la miezul nopții", produs la Teatrul Național "I.L. Caragiale". Prima reprezentație va avea loc sâmbătă, 17 septembrie, de la orele 19.30, în prezența autorului.
Posted:
Comisia Europeană a propus Parlamentului European și Consiliului, desemnarea anului 2018 drept An european al patrimoniului cultural. Comisia urmărește astfel să evidențieze rolul patrimoniului cultural european în promovarea unui sentiment comun de istorie și identitate. De la situri arheologice la arhitectură, de la castele medievale la tradiții folclorice și arte, cum ar fi pictura, literatura, muzica și cinematografia, patrimoniul cultural al Europei se află chiar în centrul memoriei și a identității comune a europenilor. Bogata sa diversitate națională, regională și locală este un catalizator unic de schimburi între oameni de toate vârstele, din medii sociale, culturi și țări diferite. La nivel local sau european, patrimoniul cultural favorizează coeziunea socială și integrarea prin regenerarea zonelor neglijate, crearea de locuri de muncă și promovarea unui sentiment social comun.
Posted:
Joi, 8 septembrie 2016, Guvernul României a adoptat o „HOTĂRÂRE privind modificarea datelor de identificare şi actualizarea valorii de inventar a unui bun imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Operei Naţionale din Bucureşti în administrarea Centrului Naţional al Dansului Bucureşti" (CNDB).
Posted:
Din acest an, UNATC „I.L. Caragiale” în colaborare cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Universitatea din București găzduiește un program interdisciplinar : MASTER în „PERFORMING ART-THERAPY” (Art-terapie prin teatru și artele spectacolului). Construit pe structura generoasă a psihodramei clasice moreniene, masteratul invită la utilizarea în consilierea individuală și de grup a unei palete foarte largi de modalități: euritmie, expresia individuală vocală și corporală, dramatizarea faptului cotidian, desen, culoare, modelaje, măști, marionete și păpuși, improvizație, teatru aplicat.
Posted:
La editura „Povești de Păpădie” a apărut volumul ”Inteligența parentală. Disciplină dincolo de drame și haos emoțional”, de Daniel J. Siegel și Tina Payne Bryson. Traducerea din limba engleză: Sanda Watt. Experții din spatele bestseller-ului „Creierul copilului tău” – Daniel J. Siegel și Tina Payne Bryson – explorează acum provocarea finală în creșterea copilului: disciplina. Un bol cu micul dejun aruncat prin toată bucătăria. Laptele și cerealele împroșcate pe tot peretele. Sau unul dintre copiii tăi își amenință fratele mai mic. Sau primești un apel telefonic de la directorul școlii, a treia oară în această lună. Ce faci? ”Inteligența parentală” îți oferă o hartă eficientă, plină de compasiune pentru a trata aceste accese de furie, tensiuni și lacrimi – fără a provoca o scenă. Bazat pe descoperiri recente despre creier, care ne oferă perspective profunde asupra copiilor pe care îi creștem și cărora le oferim dragostea noastră, asupra educării în moduri care favorizează dezvoltarea optimă, această carte oferă o abordare de tip „relațional” care se bazează pe dorința înnăscută a copiilor de a-i mulțumi pe părinți și de a se înțelege cu ceilalți.
Posted:
Joi, 8 septembrie 2016, s-a încheiat ediția a XIX-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Vox Maris Grand Resort din Costineşti. Juriul final a fost format din Dorina Chiriac – actriţă, Andrei și Andreea Grosu – regizori, Ofelia Popii – actriţă şi Victor Rebengiuc – actor. AgențiadeCarte.ro vă prezintă laureații Galei.
Posted:
Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, în parteneriat cu Centrul Cultural „Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului – Mogoşoaia”, organizează sâmbătă, 10 septembrie 2016, orele 18:30, Gala de Operetă şi Musical, prezentată de soliştii, corul şi orchestra teatrului, sub bagheta dirijorului Lucian Vlădescu.
Posted:
Primele zile de toamnă aduc trei noi titluri Adenium: ”Exerciții de dicție pentru inimi bâl-bâ-i-te”, de Vladimir Drăghia, cu ilustrații de Graţiela Aolăriţi; ”Dezlegând misterele nașterii și morții... și ale fenomenelor intermediare”, de Daisaku Ikeda și ”Literatura română pentru Evaluarea Națională. Aplicații, teste, sugestii de rezolvare”, de Daniela Zaharia și Cezar Zaharia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu